МВФ закликав до посилення регулювання криптовалют

Опубліковано:
6 Жовтня, 2021
Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив про необхідність посилити регулювання криптовалютної індустрії, оскільки її зростання “створює низку проблем і ризиків для фінансової стабільності”.

Читайте також

МВФ залишив Україну без траншу: у Зеленського розповіли, що тепер буде
Україні не потрібен МВФ, – Ющенко
Жебраки у Бангладеш багатші, ніж працюючі українці

Про це повідомляється на сайті Міжнародного валютного фонду (МВФ) з посиланням на доповідь з питань фінансової стабільності.

“На вересень 2021 року сукупна ринкова вартість усіх криптоактивів перевищила $2 трлн доларів, збільшившись в десять разів у порівнянні з початком 2020 року. Крім того, відзначається бум у всій екосистемі … У багатьох з цих суб’єктів відсутні стійкі практичні основи операційної діяльності, корпоративного управління та оцінки ризиків”, – наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, кріптоізація може привести до скорочення можливостей центральних банків по ефективному проведенню грошово-кредитної політики. Крім того, можуть посилюватися ризики, що загрожують захисту прав споживачів.

У МВФ вважають, що ризики, що загрожують бюджетній політиці, також можуть посилитися, враховуючи можливе використання криптоактивів для ухилення від сплати податків. Крім того, може знизитися емісійний дохід (прибуток, одержуваний за право емісії готівки). Зростаючий попит на криптоактиви може сприяти відтоку капіталу, що позначиться на валютному ринку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #криптовалюти, #МВФ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: