Унікальний годинниковий механізм кінця XIX століття, що знаходиться  на Старій ратуші Чорткова, реставрують. Уже майже тиждень майстри ремонтують зношені деталі механізму. Годинника лагодять спеціалісти з Вінниці.

Ремонтують деталі фахівці підприємства «АНАЛІТИКА» – оптик-механік IV розряду Володимир Поліщук та завідувач господарства Василь Григоренко. Вони підточують шестерні та виготовляють новий вал приводу, замінюють втулки. За словами майстрів, це дуже  делікатна робота, тому реставратори працюють на спеціальному сучасному комп’ютеризованому обладнанні.

Годинник має запрацювати найближчим часом.

За історичними джерелами, цей механізм виготовила у Швейцарії фірмою «Aosta». Він створений за проектом інженера Франкеля Готтеншафтена і був виписаний бургомістром Людвігом Носсом.

На годиннику є надпис «J.Manhardt’sche Thurmurhen 1887», що може   свідчити про те, що годинник виготовили саме у тому році.

Йоганн Манхардт обладнав загалом 1200 веж громадських будівель годинниками, включаючи мюнхенський Фрауенкірхе, мерію Берліна та собор Кельна. Він експортував свої широкоформатні точні годинники по всьому світу.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #годинник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: