Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги визнали найкращим

Опубліковано:
25 Травня, 2021 о 20:48

У рамках україно-швейцарського проєкту «Медсестра з розширеними повноваженнями» обрали найкращі центри первинної медико-санітарної допомоги. До вісімки найкращих медичних закладів країни увійшов КНП «ЦПМСД» у Чорткові.

Як розповідає заступниця головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Ружніцька, для участі у проєкті необхідно було подати мотиваційний лист та заповнити усі документи. Загалом, участь у відборі взяло понад 40 медичних закладів зі всієї України, а переможцями стали лише 8, серед яких Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги.



«У рамках реалізації проєкту вже відбулася робоча зустріч з експертами пілоту «Медсестра з розширеними повноваженнями» Матвієм Хреновим та Іваном Дідиком. На даному етапі ми самостійно визначаємо, які нові уміння необхідні нашим спеціалістам, потім подаємо ці дані кураторам проєкту і вони розробляють програму, за якою навчатимуть наших медичних працівників», – розповідає Наталія Ружніцька.

Відтак у рамках проєкту у Чортківському центрі первинної медико-санітарної допомоги планують створити сучасний call-центр, де б медичні сестри могли надавати кваліфіковані рекомендації пацієнтам. Також є ідея створення «прийому медичної сестри», де б медсестра спершу могла самостійно оглядати пацієнта, міряти тиск чи здійснювати попереднє опитування, а лікар би вже мав всі готові дані.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Чорктів
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: