Інгредієнти: 200г свіжої свинини (бажано полядовиці, із шиї, де м’ясо найніжніше), одна велика морквина, одна середня цибулина ріпчата, сіль, мелений чорний перець, лавровий лист, олія соняшникова чи смалець.
Приготування страви.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
М’ясо ріжеться гострим столовим ножем на кавальчики середнього розміру, до смаку соляться та перчаться й кладуться на розігріту добре пательню з жиром. Коли кусні м’яса підсмажаться до золотистого кольору, додаються до страви січені кружальцями морква та цибуля. Смажаться в такому вигляді ще 10 хв. Після цього все заливається до повного покриття окропом і тушиться 30-40хв, накривши пательню кришкою. За бажанням додають до тушені ще й лавровий лист.
За гарнір може слугувати будь що – смажена чи варена картопля, макарон чи вермішель, варений рис, ячмінна крупа і т.п.
Приготування страви, як видно, дуже просте. Смачного!
Віктор Аверкієв