Перша партія китайської вакцини вже прибула в Україну

Опубліковано:
29 Березня, 2021 о 11:43
25 березня в Україну прибуло 215 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac. Використання вакцини заборонене. опки вона не пройде десятиденний лабораторний контроль.

Про це розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “ТСН”.



“В Україну завезли 215 тисяч доз вакцини CoronaVac. Вона потребує двох щеплень. Зараз вакцина пройде десятиденний лабораторний контроль. Якщо після цього її допустять, вона використовуватиметься”, – сказав санлікар.

Нагадаємо, що вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого та відбуватиметься у п’ять етапів.

22 березня стартував 2-гий етап, який передбачає щеплення літніх людей віком від 80 років, медичних працівників та інший персонал закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим (включно із закладами інших міністерств і відомств). Також вакцину отримають працівники соціальної сфери, зокрема соціальні працівники.

Крім цього, в Україні дозволили вакцинувати громадських діячів, лідерів думок, публічних осіб, якщо є залишок вакцини. Записатись на “публічну вакцинацію” мешканці Тернопільщини можуть за посиланням. Також стати у чергу на щеплення можна за цілодобовим номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 та через портал “Дія”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #вакцинація, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: