У Тернополі проводять опитування щодо подальшої долі літака на «Східному»

Опубліковано:
29 Березня, 2021 о 10:43
Тернопільська міська рада проводить опитування щодо подальшої долі літака на “Східному”.

Жителі міста можуть висловити свою думку про реконструкцію або демонтаж пам’ятного знаку на порталі “Електронні консультації та опитування”.



“Оскільки конструкція є аварійною, враховуючи лист громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації щодо демонтажу аварійної конструкції – радянського літака МіГ-17 на просп. С.Бандери, при Тернопільській міській раді створена робоча група, яка вивчає дане питання”, інформують в мерії.

Нагадаємо, що у 2012 році пам’ятник обстежувала спеціальна комісія, яка виявила ряд дефектів і постановила, що літак перебуває в аварійному стані. З того часу остаточного рішення, що з ним робити так й не прийняли.

Тим часом дискусія щодо літака точиться роками. Частина людей вважає його символом міста та виступає проти демонтажу, інші ж розцінюють його як радянський “спадок”, який має бути декомунізованим. Прихильники прибрати літак пропонували встановити на його місці пам’ятник воїнам АТО. 

Опитування триватиме до 2 квітня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: