В Україні вивели картоплю з фіолетовим та червоним м’якушем
Про це пише Правий Берег.
Зазначається, що фіолетову картоплю назвали Либідь, а червону Фурор.
Картоплю Либідь вивели шляхом схрещування одного з зарубіжних сортів-похідних дикорослої форми, знайденої колись у Перу, та власного сорту Нагорода. Селекційна робота тривала понад 10 років.
За смаком кольорова картопля – така сама, як і звичайна. Проте вона приваблює екзотичним виглядом, цінується за високий вміст антиоксидантів, використовується як природний барвник продуктів харчування, підходить для переробки, зокрема виробництва чипсів.
Останні новини:
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі
- Молодий водій з Тернопільщини потрапив у ДТП, де загинув чоловік
- У Тернополі працює Парк ліхтарів: світлові фігури просто неба