В Україні вивели картоплю з фіолетовим та червоним м’якушем
Про це пише Правий Берег.
Зазначається, що фіолетову картоплю назвали Либідь, а червону Фурор.
Картоплю Либідь вивели шляхом схрещування одного з зарубіжних сортів-похідних дикорослої форми, знайденої колись у Перу, та власного сорту Нагорода. Селекційна робота тривала понад 10 років.
За смаком кольорова картопля – така сама, як і звичайна. Проте вона приваблює екзотичним виглядом, цінується за високий вміст антиоксидантів, використовується як природний барвник продуктів харчування, підходить для переробки, зокрема виробництва чипсів.
Останні новини:
- По 50 тисяч гривень отримають власники 12 квартир, чиї помешкання згоріли під час ракетної атаки
- «Українська команда» Тернопільщини передала допомогу воїнам 160-ї бригади
- У Копичинецькій громаді запланували санітарний відстріл хижих тварин
- Тернопільські спортсмени здобули медалі на чемпіонаті України з джиу-джитсу