Тернопіль опинився в епіцентрі екологічного варварства (Фото)

Опубліковано:
24 Березня, 2021

22 березня громадські активісти екологічного спрямування з керівництвом обласної екологічної інспекції знайомилися з наслідками «омолодження» дерев у Тернополі і околиці. Присутні переконалися, що йде знищення дерев, а по деяких випадках проходить заготівля деревини.

– У Тернополі на вул. Виниченка , 3 усі переконалися, що це знищення дерев. При тому, аварійну берез навіть не зрізали. Це вказує на те, що йде заготівля деревини. Будуть складати документи на відшкодування збитків. Надзвичайно дикий випадок побачили за Березовицею, по трасі. Використовують мехруку з механізмом для переробки гілок на тріску. При тому гілки не обрізаються, а відгризаються. Всі стовбури дерев пошкоджені, кора здерта. А це десятки дерев! Така сама ситуація у Тернополі на бульварі Д. Галицького, там пан Дереворіз (директор приватного ЖЕКу – ПП «Східний масив» – авт.) працює відповідно до прізвища – знищив до 10 дерев, – розповів голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь.

Одразу, як екоактивісти побачили це, так зване «омолодження» дерев у Тернополі, було направлено лист міському голові Сергію Надалу з пропозицією внормування ситуації. На жаль, відповідної реакції з боку керівництва Тернопільської міської ради не відбулося.

– Ставлення влади до питань екології дає свій результат. Схоже громада сама має захищати зелені насадження свого міста, – підсумовує екоактивіст Олександр Філь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дерево, #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скандал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: