Другий етап чистки частини лівого берега р. Гнізна в Теребовлі, що на Тернопіллі

Опубліковано:
3 Березня, 2021

Такий процес розпочався з третього березня 2021 року і триватиме до повного завершення облагородження цього куточку міста.

Для цього створений щоденник робіт, де фіксуватимуться обсяги всіх виконаних робіт за день. Інформацію про такий перший день та звернення до мешканців надаємо дослівно нижче з фото та коротеньким відео.

Щоденник очистки частини лівого берега р. Гнізна в Теребовлі, що на Тернопільщині

З 3 березня 2021 року розпочався ІІ етап чистки берега ріки. Він буде тривати до повного завершення робіт, а тут ми будемо читачів кожного дня знайомити з обсягом виконаних робіт за день.

День 1-й, 03.03.2021р.

Цього дня на толоку прийшло лише троє людей, один із бензопилою. Проте і такою малою кількістю робочої сили було очищено біля 12 погонних метрів берега ріки від самонасіяних насаджень дерев протягом багатьох років занехаяння. Правда, очистили підвищений берег так, як в пониззі розійшлася вода в ріці від повені та дещо затопила берег. Також відбулося сортування гілля за товщиною та складання їх на купи. В загальному назбиралось на тракторний причеп з добрячим чубком.

null

 

null

Звернення до мешканців м. Теребовля та Теребовлянської ОТГ

Шановні мешканці Теребовлянщини, запрошуємо вас черговий раз у вільний від основної роботи час на загальну толоку по очистці берега ріки та створення там в зовсім недалекому майбутньому оазиса краси, невеликої сучасної зони відпочинку та об’єкту туризму! Запрошується чоловіки-робітники з власними бензопилами, до них бензин та масло даються безкоштовно. Також запрошуються й жінки-робітниці, викладачі із студентами Теребовлянського коледжу культури і мистецтв, всі небайдужі мешканці, незалежно від приналежності до різних конфесій, займаних посад, статків, національності. Необхідно прийти в робочому одязі та рукавицях о 9.00, а роботи триватимуть до 15.00. Проте час роботи може бути меншим, це залежить від ваших можливостей.

Дуже прикро костатувати, що на попереднє подібне оголошення ніхто не відгукнувся реально, а лише в Інтернеті «лайкали» даний пост масу разів, дехто й писав коментарі. Шановні співвітчизники, тими лайками берег же ніяк не очистити! Невже вам байдужа доля та вигляд нашого міста? Якщо троє людей змогли очистити 10—12м берега, то скільки б зробили 10, 20, 50, 100 чоловік за день, а за десять днів скільки? Якраз близько цього місця розміщена капличка ПЦУ із трубами з кранами, звідки тече освячена вода. Так ось, працюючи 03.03.2021 року, можна було спостерігати скільки людей за той час прийшло брати воду. А було всіх близько сотні, деколи й черга утворювалась, з них – 20-30% жінки. Всі ці люди з цікавістю спостерігали за роботами, набираючи воду, але так ні один з них і не підійшов та не поцікавився чи потрібна допомога.

Шановні краяни,  чому ви так збайдужіли? Це ж наше місто, місто наших предків, які віддавали найцінніше, що мали – життя за нього, а ви не хочете віддати бодай 2-4 години своєї праці на спільне благо!».

null

Тож, теребовляни, міркуйте, зважуйте, вирішуйте, це на вашій совісті!

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #очистка, #річка, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: