Тернопільських медиків вчать правильно проводити вакцинацію від COVID-19

Опубліковано:
2 Березня, 2021 о 10:43
Чотири мобільні бригади лікарів Тернопільської області проходять навчання про те, як правильно вакцинувати від коронавірусу.

Участь в навчаннях беруть медики з Бережанського, Бучацького, Кременецького та Чортківського районів. Про це розповіла координаторка вакцинації на Тернопільщині Марія Павєльєва, пише «Суспільне».



За її словами, в одну мобільну бригаду включили 2-х лікарів та 3-х медсестер, щоб вони могли заміняти одне одного при потребі. Сьогодні мобільні групи вивчають інформацію про вакцину.

Їх навчають три тренера з Тернополя, які на вихідних також 2 дні навчалися в Києві.

За словами Марії Павєльєвої, з середи ці мобільні групи мають почати вакцинацію медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірус в своїх районах. Планують створити 12 мобільних груп, які будуть здійснювати вакцинацію на Тернопільщині. На сьогодні в області імунізували 150 медпрацівників. Про це повідомила начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. За її словами, повідомлень про погане самопочуття та побічні реакції не було.

Нагадаємо, вакцина на Тернопільщину прибула вночі 25 лютого. Область отримала 16 тисяч доз індійської вакцини AstraZeneca. Вакцина зберігається на складі при температурі від двох до восьми градусів. Вона розрахована на 8 тисяч жителів Тернопільщини. Дозу вакцини людині вводять двічі, через 28 днів після першого щеплення, каже Ольга Ярмоленко.

Завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк, яка першою вакцинувалася від COVID-19 на Тернопільщині, почувається добре. Жінка каже, що побічних реакцій від щеплення не було. Лікарка одразу після вакцинації повернулася на роботу, сьогодні оглядала хворих на коронавірус у своєму відділенні. Нагадаємо, щеплення від COVID-19 вона отримала 25 лютого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #COVID-19, #вакцинація, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: