Як тернопільські «моржі» відзначили 35 років клубу «Нептун»

Опубліковано:
2 Березня, 2021

У неділю в останній день зими відгомонив у Тернополі зимовий фестиваль “Галицькі моржі 2021”. Вперше провели змагання з зимового плавання “Кубок Рибака”, як і минулоріч плавали на сноутюбах, а також відзначили день народження клубу “Нептун” – 35 років. Занурились спільно у святковому настрої з перефразованим гаслом від Лесі Українки “Ми маєм в серці те, що не вмирає”.

– У лютому ми вже традиційно відзначаєм день народження нашого клубу, – розповідає Богдан Поломацканич, голова громадської організації “Тернопільський міський клуб любителів загартовування та зимового плавання “Нептун””, – завжди маємо бажання організувати щось незвичайне, щоби заохотити долучатись до нашого клубу тернополян. Від минулого літа поряд з будиночком клубу стоять  тренажери “Доріжка здоров’я” і щодня там займаються люди – ми тим тішимось, адже мета нашого клубу об’єднати всіх, хто займається власним здоров’ям, створити умови для таких занять. Ми дуже вдячні кожному, хто віддає голоси за наші проєкти під час “Громадського бюджету”, а також надіємось, що спільно підписана петиція про ремонт будиночку клубу “Нептун” також дасть свої плоди і ми зможемо вже у нормальних, а не екстримальних умовах приймати учасників клубу та гостей наступні 35 років.”

Гості та учасники посмакували кухнею моржів – апетитна рибна юшка, смажена картопля, смажені печериці, а також співали “Многая літа!” разом з солодким частуванням. Учасники раді були побачити всіх знайомих загартованих, цілеспрямованих людей з Київщини, Львова, Хоросткова, Яблунова. Завершили свято на засипаних снігом схилах гірськолижного парку спортивно-розважального комплексу Савич Парк покатушками на сніговимх ватрушках та лижах.

“Дуже люблю приїзджати у ваше місто. Я поставив собі за мету перемагати у всіх змаганням, особливо з зимового плавання, – ділиться враженнями учасник і переможець змагань Сергій Зеленецький з міста Узин (Київщина), – але у вас особлива атмосфера, коли можна пожартувати разом з однодумцями, спільне занурення дуже об’єднує, а ще мотивує інших, що це можливо для звичайної людини, навіть, для людини у золотому віці. Цей день народження вдався на 100%!”

Свроїми враженнями поділилась журналістка Людмила Островська, яка “моржує” разом з друзями протягом зими: “Цікавим був останній день зими із клубом зимового плавання “Нептун”! Навіть, фото із моєю статтею про перший фестиваль було! Приємно здивована, що була виставка не тільки світлин попередніх святкувань, а й великі світлини вирізок матеріалів, вперше побачила, що літопис шанують. Люблю цей вік 35 років – досвід, плани, мрії, молодечий запал. Як від нього всі заряджаються позитивом, любов’ю до життя, щастям, постійним енергетичним полем з якого виходити не хочеться”.

Але вже традиційно головне випробування свята це заплив на дистанцію 25 метрів у лютневій воді. Допомагав проводити змагання Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення. Змагання “Кубок Рибака” цьогоріч розпочали діти – двійко хлопців з Хоросткова та юний тернополянин. Вони проплили свою першу дистанцію та отримали подарунки від Олімпійського комітету. Далі змагання розпочали жінки. Слідом за ними змагались чоловіки. Вдруге проплив дистанцію змагань Андрій Балабух, учасник з села Яблунів Чортківського району: “Я вперше зайшов у воду взимку минулоріч саме на цих змаганнях. Ми разом з Василем Шевчуком не тільки самі приїзджаємо, а ще залучаємо інших. І нас більшає! Добре, що долучаються діти.” Андрій Балабух передав клубу “Нептун” подарунок від села Яблунів – “золотих” рибок, які зробила майстриня Олександра Матіяш з природних матеріалів. 

Вперше дистанцію подолала тернополянка Ольга Спільниченко: “Це було непросто наважитись саме плисти 25 метрів, зазвичай ми занурюємось у ополонку на Тернопільському ставі і там немає вільної води для плавання. Але я задоволена.”

Переможцями у запливі на 25 метрів у воді температурою 4 градуси стали:

Серед чоловіків віком до 40 років – Бенцак Роман (Львів), віком 41-50: Дзюбановський Андрій (Тернопіль), віком 51-60 років: 1 місце Шевчук Василь (Хоростків), віком 60 років і старше: Зеленецький Сергій (Київ).

Серед жінок віком до 35 років – Горлова Валентина (Львів), жінки віком 36-45 років – Горлова Леся (Львів), жінки віком 46-55 років: – Бенцак Любов (Львів), жінки віком 56 років і старше – Максименко Олександра (Львів).

Головний суддя змагань – Богдан Балабан, головний секретар – Оксана Ільчишина.

Після змагань на воду спустили сноутюби і всі бажаючи змогли спробувати подолати дистанцію, допомагаючи собі веслами. Сноутюби для фестивалю надав керівник “Савич-парку” Віталій Кирилов. 

Після запливів на сноутюбах, у воду у святковій амуніції зайшли “моржі” очолені “Нептуном” клубу з тризубом в руках Михайло Тихановичем. Михайло у свої 75 роки активний учасник клубу і також прийняв участь у змаганнях. 

Під час фестивалю з історією клубу гостей та учасників ознайомила ведуча та координатор фестивалю “Галицькі моржі” Олена Мудра: від початку, коли люди об’єднались у секцію зимового плавання у 1986 році на чолі з Михайлом Рибаком до громадської організації “Клуб любителів загартовування та зимового плавання “Нептун”, яка успішно приймає участь у громадському житті міста та щорічно покращує інфраструктуру клубу, завдяки участі у різних проєктах, зокрема у “Громадському бюджеті” Тернополя.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #морж, #нептун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річниця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: