Авторка книги «Рабів до раю не пускають» зустрілася з учнями

Опубліковано:
20 Лютого, 2021

Хто не пам’ятає відоме висловлювання Володимира Винниченка про те, що нашу історію читати без брому не можна. Або – Михайла Грушевського: «Біда України в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна». Відтоді минуло понад 100 років… У ці пам’ятні лютневі дні Україна згадує, вшановує і сумує за полеглими на Майдані, у самому серці столиці. Слово Майдан, так само як і два інших – «Небесна сотня», стали для українців сакральними символами, навіки закарбувалися в історичній пам’яті народу.

В актовій залі Великоглибочецької ЗОШ, що на Тернопіллі, відбулася довгоочікувана зустріч із членкинею НСПУ Неонілою Крем’янчанкою, учасницею подій Революції Гідності. Її книга «Рабів до раю не пускають» вийшла друком у тернопільському видавництві «Терно-граф» ще у 2015 році, але її актуальність і значимість залишається повсякчасно, бо вже підросло покоління юних, яким сьогодні стільки, скільки років згаданій революції. Події на Майдані ще не забуті, відлунюють болем у багатьох серцях, незагоєні рани у батьків та матерів, братів і сестер, дружин, доньок і синів…

null

Книга «Рабів до раю не пускають» – це оповідання і нариси про героїв Небесної сотні і про тих сміливців, які виборювали і виборюють нашу незалежність на Донеччині та Луганщині, і про волонтерів, священнослужителів, без допомоги яких важко жилося б нашим землякам-героям в холодних окопах під пильним прицілом «друзів-братів». Тож розповісти старшокласникам пані Неоніла мала про що. Особливо – про Героїв Небесної сотні з Тернопільщини: читала оповідання «І був ранок», «Дві сестри» із згаданої книги, вірш «Україні». Розповідала про поїздку на Майдан 15 грудня 2013-го, коли повстання на багатолюдному народному вічі назвали Революцією Гідності. «Майбутнє нашої держави, – наголосила письменниця під час виступу, – залежить від кожного із нас, а ви – будівничі майбутньої України. І найкращий пам’ятник Небесній сотні від усіх нас – це пам’ять про героїв і боротьба за ту Україну, про яку вони мріяли» .

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зустріч, #Крем’янчанка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: