У Тернополі планують облаштування обласну інфекційну лікарню на базі диспансерно-поліклінічного відділення міської лікарні № 2. Проєкт, вартість якого 70,9 млн грн, представили у Верховній Раді. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, Тернопільщина – один із тих регіонів, де не має обласної інфекційної лікарні. Тому такий проєкт міг би взяти на себе функції організаційно-методичного центру, та дозволить створити єдину і чітку систему інфекційної служби.

«Наша ідея полягає в тому, щоб розширити потужність цього закладу. Провести реконструкцію диспансерно-поліклінічного відділення № 2 та добудувати другий поверх. Там розгорнути десятки ліжок. Це дозволить нам надавати медичну допомогу по інфекційних хворобах на третинному рівні», – додав Володимир Труш.

У відділенні передбачено одно- та двобоксовані палати, вентиляційна система, підведення кисню до кожного ліжка, відповідне діагностичне і реанімаційне обладнання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верховна рада, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: