Як приготувати в’ялені баклажани на зиму: рецепт
В’ялені баклажани – це чудова закуска до столу! Зберігайте овочеву закуску в холодильнику не більше 6-7 місяців.
Інгредієнти для страви:
Баклажан – 500 г
Червоний мелений перець – за смаком
Мелена паприка – за смаком
Оливкова олія – 150 мл
Розмарин (свіжий) – за смаком
Сіль – за смаком
Спеція базилік (сушений) – за смаком
Часник – за смаком
Рецепт приготування
1. Ретельно миємо баклажани, зрізаємо з них шкірку та нарізаємо тоненькими скибочками.
2. Солимо баклажан та залишаємо в каструлі на 15-20 хвилин, щоб він відпустив гіркоту.
3. Зливаємо сік з баклажанів та бланшуємо їх кілька хвилин. Готові баклажани розкладаємо на деко вкрите пергаментом, або на решітку сушарки.
4. Сушити баклажани потрібно при температурі 80 градусів 2-3 години в духовці, або при температурі 50 градусів 2,5-3 години в сушарці.
5. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти: олію, спеції та ретельно перемішуємо в однорідну суміш.
6. Готові баклажани складаємо в банку, заливаємо маринадом та закриваємо кришкою. Смачного!
Останні новини:
- САП просить стягнути активів на 8,2 млн грн, які належать “слузі народу” з Тернополя Людмилі Марченко
- Відійшла у вічність викладачка тернопільського університету
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі