Як приготувати в’ялені баклажани на зиму: рецепт

В’ялені баклажани – це чудова закуска до столу! Зберігайте овочеву закуску в холодильнику не більше 6-7 місяців. 

Інгредієнти для страви:

Баклажан – 500 г

Червоний мелений перець – за смаком

Мелена паприка – за смаком

Оливкова олія – 150 мл

Розмарин (свіжий) – за смаком

Сіль – за смаком

Спеція базилік (сушений) – за смаком

Часник – за смаком

Рецепт приготування

1. Ретельно миємо баклажани, зрізаємо з них шкірку та нарізаємо тоненькими скибочками.

2. Солимо баклажан та залишаємо в каструлі на 15-20 хвилин, щоб він відпустив гіркоту.

3. Зливаємо сік з баклажанів та бланшуємо їх кілька хвилин. Готові баклажани розкладаємо на деко вкрите пергаментом, або на решітку сушарки.

4. Сушити баклажани потрібно при температурі 80 градусів 2-3 години в духовці, або при температурі 50 градусів 2,5-3 години в сушарці.

5. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти: олію, спеції та ретельно перемішуємо в однорідну суміш.

6. Готові баклажани складаємо в банку, заливаємо маринадом та закриваємо кришкою. Смачного!

Останні новини: