Літо – саме час готувати помідори на зиму. Але що робити, для того, щоб вийшла смачна консервація? Для цього важливо знайти правильний рецепт і дотримати всі пропорції. У тебе вийдуть смачні гострі помідори, якщо ти вибереш стиглі і свіжі томати без пошкоджень. А вже далі – ретельно виконуй інструкцію. Тим більше, ми дізналася, як закрити зелені помідори в банках і ділиться рецептом з тобою! До речі, як замаринувати червоні томати ми теж дізналися і не будемо тримати це в секреті!
Гострі помідори на зиму: рецепт
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Інгредієнти:
зелені помідори – 2,5 кг,
часник – 1 головка,
гіркий перець – 4 стручки,
солодкий болгарський перець – 5 шт,
петрушка – пучок,
літр води,
сіль – 2 ст.л.,
цукор – 4 ст.л.,
оцет 9% – 0,5 склянки.
Приготування:
1. Наріж помідори половинками або четвертинками, склади в зручну ємність.
2. Перекрути в м’ясорубці часник, перець і петрушку. Потім додай до помідорів і перемішай.
3. Розклади все по літровим банкам.
4. Змішай воду, сіль і цукор, закип’яти і додай оцет.
5. Банки з помідорами залий маринадом.
6. Стерилізуй банки близько 15 хвилин, потім загорни, переверни, вкутай і потримай до охолодження. Потім зберігай в прохолодному місці.
Солодко-гострі помідори на зиму: рецепт
Інгредієнти:
томати – 1 кг,
перець чилі – 1 шт.,
часник – 2 шт.,
сіль – 120 г,
цукор – 280 г,
оцет – 90 мл,
листя хрону, смородини і вишні.
Приготування:
1. Перець чилі помий і наріж.
2. Листя промий, виклади по периметру банок разом з помідорами і часточками часнику.
3. Додай спеції і оцет, залий окропом.
4. Закрути кришки і вкутай банки ковдрою. Тримай їх в теплі добу, а потім заховай до зими.
Як зберігати гострі помідори?
Після повного охолодження банки з консервацією варто зберігати в темному прохолодному місці – в коморі, підвалі або кухонній шафі. Місце потрібно вибрати так, щоб уберегти помідори від різких перепадів температур.
Після відкриття банки, помідори потрібно встигнути з’їсти протягом місяця, а весь цей час зберігати в холодильнику.