Шеф-кухарі Антон Васильєв і Ілля Сьомін розповіли, як можна врятувати їжу, яку ви вже збиралися викинути. Випадково зіпсувати страву під час приготування може як кулінар-початківець, так і шеф-кухар з величезним досвідом. Але ставити на ній хрест не варто — навіть коли здається, що все безнадійно зіпсовано, вихід є. Врятувати кулінарний шедевр допоможуть поради шеф-кухарів Антона Васильєва та Іллі Сьоміна — учасників гастрошоу “Хлебное зрелище“, яке Новий канал випускає на YouTube.
Фейл №1: переперчили
Перегляньте також:
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
- YAKTAK виступить у Тернополі з додатковим концертом
Є відразу кілька способів врятувати їжу, яку ви переперчили під час приготування.
Гостроту можна погасити молочними продуктами, якщо, звісно, вони поєднуються з конкретною стравою. А ще гострота нейтралізується цукром, оцтом або лимонним соком. Вибирайте спосіб, який найменше вплине на смак страви.
Фейл №2: перекислили
Іноді їжа може бути надто кислою, наприклад, через доданий оцет. Але і з цієї ситуації є вихід.
Кислоту завжди можна збалансувати цукром. Головне — не переборщити.
Фейл №3: пересолили
Зіпсувати страву надмірною кількістю солі дуже легко, а ось над тим, щоб виправити це, доведеться попітніти.
Повернути хороший смак пересоленій страві складніше. Можна спробувати подвоїти кількість рідини та інгредієнтів. Але в більшості випадків, якщо пересолили — краще почніть готувати спочатку.
Ще зайву сіль можуть увібрати овочі, тож якщо вони входять до складу вашої страви — просто подвійте їх кількість.