Хочеш дізнатися секрети приготування шашлику? Соковитого, смачного і ідеально промаринуватися? Спробуємо дізналася всі хитрощі, які допоможуть приготувати ідеальний шашлик і поспішає поділитися ними з тобою.
Яким повинен бути мангал для шашлику?
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
Головне в мангалі – його глибина. Він повинен бути не надто глибоким, щоб м’ясо ідеально прожарювалося. Ти здивуєшся, але саме недорогі збірні мангали найкраще підходять для приготування м’яса і відповідають критерію правильної глибини.
Вугілля в мангал потрібно засипати на третину глибини, щоб від його поверхні до м’яса було не більше 12 сантиметрів.
Як правильно вибрати вугілля для шашлику?
Для приготування шашлику підійдуть вугілля з магазину, а також вугілля від березових, вільхових дров або деревини плодових дерев. А ось хвойні відклади для стрибків через багаття (жарт, просто відклади).
Приступати до приготування шашлику потрібно після того, як вугілля повністю прогорять і не випускатимуть язики полум’я. При цьому від мангала повинен йти сильний, стійкий і рівномірний жар.
Яке м’ясо вибрати для шашлику?
Класичні рецепти шашлику включають баранину, свинину або птицю. Але на вугіллі добре виходить і шашлик з кролика або субпродуктів.
Якщо ти вирішиш спробувати приготувати шашлик з субпродуктів, то зверни увагу на те, що їх не потрібно маринувати. Їх потрібно вимочити в підсоленій воді, дрібно нарізати і відразу смажити, приправивши спеціями. Є їх теж краще відразу.
А якщо хочеться приготувати шашлик з яловичини, то краще вибрати м’ясо з шиї. Так блюдо вийде соковитіше.
Секрети приготування соковитого шашлику
– Посуд для маринування повинна бути виготовлена з матеріалу, що не окислюється.
– Дрібно нарізаний ківі або шматочки ананаса допоможуть ускроіть процес маринування і пом’якшити м’ясо.
– Дрібно нарізане м’ясо марінується швидше, але після смаження виходить не дуже соковитим, тому краще нарізати шматочки розміром з куряче яйце.