Шарлотка з яблуками або ж просто яблучний пиріг – класика в списку простих домашніх десертів. У багатьох вона асоціюється з дитинством, літом, канікулами у бабусі та затишними посиденьками за чашкою чаю.
Популярний такий пиріг завдяки кільком вагомим якостям: рецепт шарлотки дивно простий, а ось смакові якості дадуть фору більшості сучасних тортів. Готується такий десерт 30-40 хвилин. В крайньому випадку вам доведеться витратити на нього годину. Все це вже зі збором інгредієнтів і миттям посуду. Давайте ж подивимося, що нам знадобиться з продуктів.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Рецепт пирога налічує всього кілька інгредієнтів. Все це без проблем можна відшукати в будь-якому продуктовому магазині:
– Яблука (1 кг)
– Яйця курячі (4 шт)
– Борошно (1 ст)
– Цукор (1 ст)
– Сіль (щіпка)
– Сода (½ ч. ложки)
Готується шарлотка з яблуками в кілька етапів. Давайте ж прослідкуємо:
Етап 1: Збиваємо міксером в будь-якій зручній посудині яйця та цукор. Поступово через сито додаємо борошно. Важливо на цьому етапі вимішати тісто так, щоб мука і кристали цукру повністю розчинилися. У процесі перемішування можна поступово додавати соду та сіль.
Етап 2: Ріжемо яблука на невеликі кубики. Цілком можна нарізати їх соломкою або слайсами. Все залежить від місткості форми, в якій ви плануєте випікати шарлотку.
Етап 3: Змащуємо форму для випічки вершковим маслом або маргарином. В якості альтернативи можна просто вкрити її пергаментом.
Етап 4: Виливаємо частину тіста, рівномірно розподіляємо його по формі і додаємо яблука. Зверху доливаємо залишки тіста.
Етап 5: Розігріваємо плиту до 170 градусів та поміщаємо туди нашу форму. Залишаємо пектися при тій же температурі 25-35 хвилин.
От і все. Діставши пиріг з печі, йому варто дати охолонути кілька хвилин, а далі можна прикрасити на власний смак: цукровою пудрою, шоколадом, тертими горіхами, родзинками та навіть фруктами. Не бійтеся експериментувати, зіпсувати пиріг добавками не так вже й просто.