Салат з полуницею, томатами і базиліком

Початок літа – час для кулінарних експериментів з овочами і ягодами. Цього разу я вирішив додати до традиційного поєднання томатів і базиліка трохи полуниці – ну чому б не скористатися ароматними сезонними ягодами. І мушу вам сказати, що експеримент вийшов дуже вдалим, а щоб підсилити ефект, я додав бальзамічний оцет, ароматну оливкову олію і насіння соняшнику. Можете мені повірити, салат з полуницею, томатами і базиліком – ідеальний сезонний рецепт.

CКЛАДОВІ

300 г Полуниця

300 г Томати чері

30 г Листя базиліка

1ст. л. Насіння соняшнику (очищені)

1 ч. л. Бальзамічний оцет

1 ч. л. Лимонний сік

1 ст. л. Оливкова олія

за смаком Сіль

САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ, ТОМАТАМИ І БАЗИЛІКОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

1. Полуницю добре промийте, очистіть від хвостиків і поріжте на 2 частини. Томати чері також поріжте навпіл. Листя базиліка обірвіть з гілок і гілки викиньте.

2. Змішайте в невеликій ємності бальзамічний оцет, лимонний сік і оливкову олію.

3. Викладіть полуницю, томати і листя базиліка в салатник, злегка перемішайте, додайте насіння соняшнику і соус. Посоліть за смаком.

Готувати – це просто!

КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД:

Хочете зробити салат більш поживним, додайте до кожної порції кілька шматочків свіжої моцарели. Якщо вам не подобається смак бальзамічного оцту, можете використовувати червоний винний оцет.

Останні новини: