Борсуківська ОТГ: Жителі нарікають на сміттєзвалище в селі

Опубліковано:
16 Травня, 2020

Фото з купами сміття біля села Синівці на Лановеччині показав у фейсбуці житель Борсуківської громади Віктор Пасічник.

“Не будьте байдужими. Майже 1,5 року Борсуківська ОТГ загаджує територію на хуторі Заболотці (р-н піщаного кар‘єру). Навіть після ухвали суду про ліквідацію незаконного смітника КП «Наш Добробут» надалі продовжує звозити туди сміття.
”, – написав  Віктор Пасічник.

В коментарях до посту голова Борсуківської ОТГ Іван Друзь пише: “Питання, ніби-то, захоронення чуми жодним чином документально не підтверджено! Тим більше вивезення відходів не передбачає копання грунту. КП “Наш добробут” здійснює вивезення відходів згідно чинного законодавства.
Питання облаштування полігону – це питання мільйонних інвестицій. Робота над документацією на даний час проводиться.
Борсуківська об’єднана територіальна громада не має і немала судових позовів, тому коментувати дане питання не буду, усі перевірки стосувалися КП “Наш Добробут”. Питання наявності єдиного сміттєзвалища вважаю правильним, оскільки воно унеможливлює створення десятків стихійних звалищ у громаді”.

І каже дещо неправду! Бо є рішення суду, щоправда щодо КП “Наш Добробут”, що набрадо законної сили від 19 березня 2020 року, про заборону складання відходів на даній ділянці і вимога виконати приписи екологічної іспекції:

” Керуючись статтями 139241-246250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Тернопільській області до комунального підприємства “Наш добробут” про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), – задовольнити повністю.

Застосувати до комунального підприємства “Наш добробут” захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді тимчасової заборони видаляти тверді побутові відходи на земельні ділянки між селами Синівці та Нападівка Лановецького району Тернопільської області до моменту виконання усіх в повному обсязі вимог припису № 1/2-2-11-3079 від 21.08.2019.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/87645582

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борсуки, #іван друзь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #сміття, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: