Настав час поїздок на природу та відпочинку з шашликами. Пропонуємо розглянути кілька нових варіантів маринування шашлику.
З кінзою, болгарським перцем та натуральним йогуртом.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.
Для приготування вам знадобиться:
- Кінза – 150 грамів;
- Болгарський перець – 3 шт.;
- Йогурт – 600 мл.;
- Лимонний сік – половина лимона;
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно промити перець та обсмажити на грилі.
- Після треба почистити перець та нарізати невеликими смужками.
- Порвіть кінзу руками.
- Змішайте йогурт, сік половинки лимона, кінзу, перець та сіль.
- Додайте маринад у м’ясо та ретельно перемішайте.
- Залишіть настоюватися на три години.
- Смачного!
Прованські трави.
Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.
Для приготування вам знадобиться:
- Олія оливкова – 0,5 л.;
- Олія соняшникова – 0,5 л.;
- Лимонний сік – половина лимона;
- Розмарин свіжий – 4 гілки;
- Шавлія свіжа – 2 гілки;
- Чебрець свіжий – 30 гр.;
- Часник – 5 зубків;
- Перець чорний, мелений.
Спосіб приготування:
- Візьміть невелику місткість та змішайте олії.
- В олію додайте перець, зелень та сік половинки лимона.
- Вичавите часник та додайте до суміші.
- Додайте маринад до м’яса та перемішайте.
- Залишіть настоюватися на три години.
- Смачного!
Базилік та помідори.
Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.
Для приготування вам знадобиться:
- Томати перетерті – 1 л.;
- Цукор пісок – 70 гр.;
- Лимонний сік – з одного лимона;
- Часник – 5 зубків;
- Каперси – 1 столова ложка;
- Базилік свіжий – 100 гр.;
- Олія оливкова – 100 мл.;
- Перець – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Візьміть невелику місткість, додайте помідори, каперси та цукор.
- Вичавите часник та додайте до суміші.
- Базилік порвіть руками, додайте до суміші.
- Додайте лимонний сік, олію, сіль та перець.
- Маринад додайте до м’яса та ретельно перемішайте.
- Залишіть настоюватися на три години.
- Смачного!
Сметана та апельсиновий сік.
Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.
Для приготування вам знадобиться:
- Апельсин – 1 шт.;
- Базилік сушений – 2 чайні ложки;
- Кардамон мелений – 1 чайна ложка;
- Часник сушений – 2 столові ложки;
- Сметана домашня – 600 мл.;
- Майонез домашній – 300 мл.;
- Перець – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Візьміть миску та натріть в неї цедру апельсина. Після вичавите сік та додайте спеції.
- Додайте в суміш сметану та майонез.
- Маринад додайте до м’яса та ретельно перемішайте.
- Залишіть настоюватися на три години.
- Смачного!
Біле вино та лимонне сарго.
Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.
Для приготування вам знадобиться:
- Вода питна – 100 мл.;
- Вино біле, сухе – 200 мл.;
- Стебла лимонного сарго – 4 шт.;
- Цибуля — шалот – 200 гр.;
- Перець горошком – 2 чайні ложки;
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю — шалот необхідно подрібнити великими шматочками.
- Наріжте великими шматочками лимонне сарго.
- Візьміть миску, додайте воду, вино, спеції, цибулю, лимонне сарго та перемішайте.
- Маринад додайте до м’яса та ретельно перемішайте.
- Залишіть настоюватися на три години.
- Смачного!
Замаринуйте м’ясо за такими рецептами й ваші родичі та друзі будуть приємно здивовані.
Приємного апетиту!