Антон Геращенко прокоментував смерть отця Олега Вінницького з Тернопільщини

Опубліковано:
6 Квітня, 2020 о 17:43

У Тернополі, 6 квітня, помер священник Олег Вінницький, який був першим зафіксованим хворим на COVID-19 в області.

Чоловік проходив лікування в Тернопільській лікарні швидкої допомоги. В останні дні його стан погіршився. Чоловіка підключили до апарату штучної вентиляції легень, але врятувати йому життя так і не вдалося.



Не знаючи про те, що інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами. Так, впродовж тижня, він контактував більше ніж 500 людьми.

«Він ні в чому не був винний. Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою як коронавірус. Але його приклад демонструє, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів та аптек. Тих, хто продовжує за своїми обов’язками та покликанням спілкуватись з великою кількістю людей, не зважаючи на небезпеку», — каже заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Тернопільщина одна з епіцентрів розвитку епідемії в Україні. Наразі, в області зареєстровано 160 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Тому, у МВС закликають людей не нехтувати обмеженнями та дотримуватися карантину.

 «Звертаюсь до священнослужителів та вірян всіх конфесій – будь ласка, будьте обережними при спілкуванні один з одним. Спілкуйтесь виключно із застосуванням засобів індивідуального захисту органів дихання.Не наближайтеся один до одного на відстань менше ніж 1,5 метри. Бережіть себе, своїх рідних та всіх оточуючи», — додає Антон Геращенко.

Зазначимо, що станом на ранок 6 квітня, в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Олег Вінницький, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: