«Бандерівська скриня»: у Тернополі презентували унікальну книгу

Опубліковано:
15 Лютого, 2020

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці, 13 лютого, відбулася презентація книги «Бандерівська скриня. Архів УПА з криївки в Кордишеві на Шумщині».

Як зазначає упорядник видання Григорій Шергей, їм вдалося зібрати повстанські матеріали 1940-х років. Зокрема, всі цінні документи виявили у двох криївках, які знаходились на піддашші церкви у с. Кордишів, Шумського району. Документи, записки, агітаційні матеріали, листівки, патріотична література були заховані у спеціальній скрині. Також, вдалося знайти чимало предмети побуту, одяг підпільників, нагрудний значок-тризуб.

«Особливої уваги заслуговує те, що дані криївки були засекречені понад 60 років. Там перебував повстанський штаб, який організовував роботу щонайменше в 11 селах. У таких криївках могли переховуватись до 6 осіб.», — додає Григорій Шергей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #документи, #книга, #криївка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село Кордишів, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА, #шумськ, #Шумський район
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: