Ціна життя: батьки 14-річного Артема з Тернопільщини просять допомогти врятувати єдиного сина

Опубліковано:
4 Лютого, 2020

Артемові Сілецькому з села Конопівка Теребовлянського району лише у червні цього року виповниться чотирнадцять. Проте хлопець, попри свій юний вік, вже вдосталь натерпівся від перебування у лікарнях і безкінечних обстежень. Три роки тому у нього діагностували псоріаз. Далі були мазі, лікувальні болота, аналізи і складні обстеження…

Нам порекомендували повезти сина на Азовське море, – розповідає «Західному аргументу» батько хлопчика Олександр. – Я назбирав трохи грошей, і Артем з мамою поїхали на море. Там у нього під лівою пахвою вискочила гуля. Ми спершу думали, що можливо, це набряк через укус комахи. Звернулися до лікарів – вони порадили нам мастити мазями та сказали, що мине. Приїхали додому, мастили тими мазями, гуля спершу трохи почала зменшуватись, а потім знову збільшилась.

Медики Тернопільської обласної дитячої лікарні встановили страшний діагноз – лімфома Ходжкіна другої стадії.

Лікувати хлопця взялися італійські медики із клініки Bambino Gesu, проте виставили рахунок у 80 тисяч євро. Звичайно, сума, непідйомна для батька-вільнонайманого працівника місцевого ринку та мами-офіціантки, яка була змушена полишити роботу через догляд за сином.

Зараз Артем разом із мамою перебуває в італійській клініці. Хлопчик вже пройшов два курси хіміотерапії і попереду ще кілька. Лікарі кажуть, що шанси на одужання у нього є, проте все впирається у гроші.

Батьки Артема вже оплатили перший внесок за лікування – 5 тисяч євро, однак зібрати решту суми їм не під силу. Тож просять допомоги небайдужих.

Нам конкретних термінів клініка не виставляла, але лікарі дали зрозуміти – що раніше ми пройдемо лікування, то в Артема більше шансів на одужання, – каже Олександр.

15 лютого на Артема чекає позитронно-емісійна томографія. Це дослідження допоможе визначити лікарям, наскільки заражені внутрішні органи. Тоді лікарі скажуть, чи були перші два курси хіміотерапії ефективними і чи потрібно змінювати медичні препарати.

Щоб допомогти одужати Артему, ви можете перерахувати гроші на картку: 4149 4991 1864 7740 – мама хлопчика Людмила Сілецька.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Сілецький, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: