Ну от і Різдво.. І знову кутя!
Є на світі такі люди, що кутю не люблять. От уявляєте, є такі! То ізиді звідсіля і не читай далі!
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
А ще є такі, котрим усе ліньки.. Саме для вас сія таємниця! Бо ця робота до снаги тільки лінивим!
Отож, для вас, ліниві мої колєжанки й особливо – колєги, мій спосіб покращити смак вашої й без того бездоганної куті.
Не оповідатиму, чого, скільки та якої якості вкладати, то ви самі знаєте – беремо все якнайліпше.
Я про дрібненьку деталь – горіхи.
Чи траплялося тобі, о фанате куті, трохи скривитися, відчувши, що смак цієї ідеальної їжі трохи гіркуватий через плівочку горіха, яка, розмокнувши, стає гіркою, яко наше жицє у цій юдолі печалі? О так, звісно, так!
Саме для тебе, милий друже, розкриваю таємницю, як отую плівочку зняти.
Беремо горіхи.. Ні, спершу беремо чоловіка. Ніжно обіймаємо і шепочемо на вушко розмаїті пестливі слова. Коли він розімлів і втратив пильність, зненацька ставимо перед ним торбу горіхів і ніжно (ніжно, я сказала!) вкладаємо у праву рученьку оте, чим горіхи колють, товчуть, роздушують.. ну, що маєте на господарці.
Потім цілуєте чоловіка, виголошуєте подяку за ударну працю і прибираєте кухню від уламків шкарлупи, що літали аж до стелі.
Відтак приступаємо до самого процесу. Для того вам необхідні три речі:
– мікрохвилівка
– тарілка
– власне, горіхи
і три хвилини.
Ставимо горіхи в мікрохвилівку на 2 хвилини і 30-40 секунд. Прошу пильнувати саме секунди, бо як менше – горіхи не підсмажаться. Більше – згорять.
Через три хвилини вашу кухню сповнює чарівний аромат, а горішки починають легко лущитися і набувають надзвичайного смаку.
А тепер настає час особливого лінивства. Працьовитим се не вдасться.
Для наступного етапу нам необхідні чотири речі:
– зручний диван або фотель;
– телевізор (можна комп’ютер);
– цікавий фільм:
– півтори-дві години у позі повного розслаблення.
Вмикаємо файне кіно і починаємо чистити горішки від плівки.
Отримуємо отакий продукт:
Зазвичай почищених горіхів залишається рівно половина.. Куди поділася решта, пояснити не можу.. Хтось з’їв.. Хтося не спіймали..
Одразу після чищення покладіть їх у кутю. Інакше до ранку горішків не стане. По хаті блукає підступний таємничий Хтось і таємничо їх знищує.
Звісно, нічого нового я вам не відкрила, ви це й самі знали. Але нагадати – не шкодить.
СМАЧНЮЩОЇ ВАМ КУТІ!
ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!