У Тернополі змінюють вимоги до шкільного харчування
У тернопільських шкільних їдальнях запроваджують нову систему НАССР. Для впровадження нововведень, керівниками структурних підрозділів Держпродспоживслужби провели семінар-навчання щодо впровадження системи.
Як зазначає головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, така система допоможе зменшити ризики потрапляння неякісних чи небезпечних продуктів у шкільні їдальні. Також, уже прийняли поправки до програми «Здоров’я тернополян», а із міського бюджету виділені кошти на проведення моніторингових досліджень харчових продуктів, які поставляються в заклади через систему тендерних закупівель.
Наразі система НАССР є обов’язковою до запровадження на підприємствах, де розташовані виробничі потужності.
Довідка. НАССР — це всесвітньо визнаний системний та превентивний підхід, який визначає в продуктах біологічні, хімічні та фізичні небезпеки. Концепція HACCP була запроваджена в 1960-х роках компанією Pillsbury, армією США та Національною адміністрацією аеронавтики та космосу США (NASA) як спільна розробка для виробництва безпечних продуктів для космічної програми США. NASA хотіла, щоб програма «нульових дефектів» гарантувала безпеку продуктів, які космонавти будуть споживати в космосі.
Останні новини:
- САП просить стягнути активів на 8,2 млн грн, які належать “слузі народу” з Тернополя Людмилі Марченко
- Відійшла у вічність викладачка тернопільського університету
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі