Помер відомий тернопільський професор Іван Чекман

Опубліковано:
30 Жовтня, 2019

У Тернополі помер колишній випускник і Почесний професор Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського Іван Чекман.

Як зазначають колеги, він був висококваліфікованим, компетентним спеціалістом, а також доброю, чесною та порядною людиною.

Іван Чекман був членом-кореспондентом Національної академії наук України, заслуженим діячем науки та техніки України, багаторічним завідувачем кафедри фармакології та клінічної фармакології Національного медичного університету імені О.Богомольця. За своє професійну діяльність він став автором 1075 наукових праць, у тому числі 42 монографій, 14 довідників, 24 підручників, 26 посібників для студентів, 3 словників, 27 методичних рекомендацій, схвалених МОЗ України, 87 патентів. Підготував 23 доктори та 58 кандидата медичних наук.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Іван Чекман, #медуніверситет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #професор, #тернопіль, #тернопільські новини, #Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: