Нещодавно спробували приготувати хліб з насінням льону. Вийшла дуже смачна випічка, яку можна подавати до перших страв і використовувати для бутербродів, інформує Ukr.Media.
Хліб виходить дуже смачний, ароматний, з хрусткою скоринкою.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Інгредієнти:
- 250 мл теплої води
- 10 г сухих дріжджів
- 60 грамів рослинно-вершкової олії
- 120 грамів житнього борошна
- 230 грамів пшеничного борошна
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка білого кунжуту
- 1 чайна ложка темного кунжуту
- 1 столова ложка насіння льону
- молоко для змащування
- для посипання льон, кунжут, кмин
Приготування:
Потрібно змішати всі сухі інгредієнти в одній мисці — 2 види борошна, сіль, цукор, дріжджі, насіння льону і кунжут. Перемішати, щоб всі інгредієнти з’єдналися. Додати теплу воду і розтоплене масло. Замісити м’яке і еластичне тісто.
Миску змастити олією, викласти в неї тісто і накрити плівкою. Відправити в тепле місце на 1 годину. Тісто трохи обім’яти і надати йому форму батона. Викласти на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником і прибрати в тепле місце на 30-40 хвилин.
Через 30 хвилин батон змастити молоком, посипати кунжутом і насінням льону. Відправити в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин. Остудити готовий батон на решітці.