Ароматний хліб з хрусткою скоринкою з насінням льону

Опубліковано:
20 Жовтня, 2019 о 16:10

Нещодавно спробували приготувати хліб з насінням льону. Вийшла дуже смачна випічка, яку можна подавати до перших страв і використовувати для бутербродів, інформує Ukr.Media.

Хліб виходить дуже смачний, ароматний, з хрусткою скоринкою.



Інгредієнти:

  • 250 мл теплої води
  • 10 г сухих дріжджів
  • 60 грамів рослинно-вершкової олії
  • 120 грамів житнього борошна
  • 230 грамів пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка білого кунжуту
  • 1 чайна ложка темного кунжуту
  • 1 столова ложка насіння льону
  • молоко для змащування
  • для посипання льон, кунжут, кмин

Приготування:

 

Потрібно змішати всі сухі інгредієнти в одній мисці — 2 види борошна, сіль, цукор, дріжджі, насіння льону і кунжут. Перемішати, щоб всі інгредієнти з’єдналися. Додати теплу воду і розтоплене масло. Замісити м’яке і еластичне тісто.

Миску змастити олією, викласти в неї тісто і накрити плівкою. Відправити в тепле місце на 1 годину. Тісто трохи обім’яти і надати йому форму батона. Викласти на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником і прибрати в тепле місце на 30-40 хвилин.

Через 30 хвилин батон змастити молоком, посипати кунжутом і насінням льону. Відправити в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин. Остудити готовий батон на решітці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #смачно, #тернопіль, #тернопільські новини, #хліб
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: