Сезон гарбузів у розпалі: курка, запечена з гарбузом
А чи знаєте ви наскільки смачна курка з гарбузом в духовці, якщо ні, то обов’язково приготуйте її, поки сезон гарбуза в самому розпалі. З гарбузом краще за все запікати курячі гомілки або стегенця, гірчицю можна використовувати французьку в зернах. За бажанням можете доповнити рецепт картоплею, нарізаною на великі часточки, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
- 1 кілограм м’яса курки (стегна, гомілки)
- 800 грамів м’якоті гарбуза
- 2 зубчики часнику
- 1 столова ложка гірчиці
- 50 грамів вершкового масла
- 2 столові ложки рослинної олії
- зелені за смаком
- за смаком солі та перцю
Приготування
Курячі гомілки або стегенця потрібно обсушити паперовими рушниками та натерти сіллю, перцем, гірчицею і залишити маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин. Гарбуз очистити від грубої шкірки та нарізати на кубики середньої величини. Гарбуз викласти у форму або лист, застелений фольгою, в один шар. Посипати сіллю, перцем і полити розтопленим вершковим маслом (20-30 г).
Відправити форму в духовку, розігріту до 180°C, і запікати гарбуз приблизно 30 хвилин, до напівготовності.
У сковороді розігріти вершкове масло з олією, викласти курку та обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Перекласти обсмажену курку до гарбуза і посипати нарізаним часником. Повернути форму в духовку і довести до готовності 25-30 хвилин.
Останні новини:
- На сесії внесли зміни до бюджету Тернопільської громади на 2025-й рік
- У Тернополі рецидивіст серед білого дня викрав з магазину дорогу драбину
- На Тернопільщині судитимуть учасника злочинної групи, який тікав за кордон після нападів на людей
- Графіки погодинних відключень світла 24 жовтня застосовуватимуть в окремих регіонах