«Без сходів, поручнів та навіть даху: на Тернопільщині відновили школу мистецтв

Опубліковано:
28 Вересня, 2019

У Кременці відновили школа мистецтв ім. Михайла Вериківського. Колишня руїна, яка залишилася від історичної споруди, перебуває на балансі Кременецько-Почаївського ДІАЗу. Довгий час на її відновлення не могли знайти кошти. У будівлі не було ні сходів, ні поручнів, а де-не-де навіть покриття. Після довго добивання ремонту, школу, яка знаходиться в історичній будівлі, все-таки вдалося відновити.

Як зазначає директор школи Михайло Заник, п’ятнадцять років споруда була у жахливому стані. Центральна частина приміщення зсередини була фактично зруйнована, не було навіть перекриття між першим та другим поверхом. Вони їздили в Київ з проханням допомогти відновити школу, особисто зустрічалися з міським головою Кременця Олексія Ковальчука та міністром культури. Після довгого «оббивання порогів чиновників», вони все-таки добилися такого омріяного ремонту.

Частину школи вдалося відновити. Проте, ще й досі тривають ремонтні роботи у концертній залі. Також, оновлення потребують праве та ліве крило, і фасад споруди.

До слова, Кременецьку школу мистецтв ім. Михайла Вериківського відвідують 410 учнів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ремонтні роботи, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа мистецтв, #школа мистецтв ім. Михайла Вериківського
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: