Гаївський у Тернополі – не єдиний, в Україні чимало мостів у аварійному стані

Опубліковано:
27 Серпня, 2019 о 20:13

У Харкові обвалився автомобільний міст. Трагедія трапилась напередодні, на щастя, жертв та постраждалих немає. В Україні кожен п’ятий міст потребує ремонту, кажуть архітектори. І в той час, коли транспортний потік з кожним роком зростає, центральна влада інвестувати у шляхопроводи не поспішає. Не винятком є і Гаївський міст у Тернополі. Траса міжнародного значення, а гроші на її ремонт вишукує поки що тільки місто, повідомляє Т1 Новини.

Близько 16 тисяч мостів нараховують в Україні, половина з них в аварійному стані, кажуть будівельники. Шляхопроводи, які збудовані у 50-60 роках, зношені і не розраховані на сучасні транспортні навантаження. Міст, який обвалився у Харкові напередодні, – над залізничним шляхом. У момент обвалу залізнична колія була порожньою, а могло б бути навпаки…



Схожа ситуація у Тернополі. Гаївський міст впродовж років використовувався транзитним транспортом. Аварійним його визнали кілька місяців тому. Відповідне рішення прийняла спеціальна комісія, після того, як – уламки бетону почали падати вниз на колію. З того часу частину мосту демонтували. Найбільша проблема – у фінансуванні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #міст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ремонт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: