Нарізати печериці половинками, куряче філе — невеликими подовгастими шматочками, цибулю — півкільцями, квасолю — шматками.
Курячі кульки у кефірі
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
500 г курячого філе, 1 цибулина, 1 яйце, зубець часнику, склянка кефіру, 150 г твердого сиру, базилік або зелень петрушки, сіль, чорний перець за смаком.
Куряче філе і цибулю дрібно нарізати, посолити і поперчити за смаком, додати збите яйце і перемішати все разом. З отриманого фаршу сформувати кульки розміром з волоський горіх і викласти у форму для запікання. Залити половиною кефіру і поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Тим часом натерти сир, нарізати зелень, натерти часник, змішати ці інгредієнти з рештою кефіру. Через 10 хвилин після початку запікання вийняти форму з кульками з духовки, полити цією сумішшю і знову поставити в духовку на 15 хвилин.
Тушкована капуста з грибами і солодким перцем
500 г білокачанної капусти, 250 г печериць, 1 червона болгарська перчина, 1 середня цибулина,
1 помідор,1 ст. л. яблучного оцту, сіль і чорний перець за смаком.
Капусту нашаткувати, додати пів склянки води і тушкувати в казанку 15 хвилин, помішуючи. Печериці відварити в підсоленій воді, охолодити і нарізати. Нарізати півкільцями цибулю і болгарський перець, додати до капусти і тушкувати разом ще 5 хвилин. Помідор нарізати кубиками, додати до овочів і продовжувати тушкувати, помішуючи.
Викласти в казанок нарізані печериці, влити оцет, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати все разом ще 10 хвилин.
Квасоля з грибами і курочкою
250 г стручкової квасолі, 200 г печериць,1 велика цибулина, 250 г курячого філе, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. соєвого соусу.
Нарізати печериці половинками, куряче філе — невеликими подовгастими шматочками, цибулю — півкільцями, квасолю — шматками. Викласти все у змащену олією і розігріту високу сковороду, тушкувати 5 хвилин. Потім збризнути соєвим соусом, тушкувати ще 15 хвилин. Перед подачею можна поперчити за смаком, додатково солити не потрібно.