Енциклопедія їжі: прості й смачні страви з печінки

Опубліковано:
12 Серпня, 2019 о 20:43

Якщо ви не знаєте, що приготувати з печінки, то вам пощастило – сьогодні ми розповімо вам найкращі рецепти приготування печінки, готувати за якими – одне задоволення. Смачні корисні й соковиті страви з печінки вже чекають на вас.

Пишні печінкові котлети



Продукти:

Печінка яловича 400-450 г або печінка свиняча 400-450 г

Цибуля ріпчаста 1-2 шт.

Часник 2-3 зубчики

Манна крупа 6-7 ст. ложок

Сода харчова на кінчику ножа

Сіль за смаком

Перець за смаком

Панірувальні сухарі 

Рослинна олія 5-6 ст. ложок

Пишні печінкові котлети - фото 230939

Пишні печінкові котлети / YouTube

Як приготувати: 

Печінку помити і обсушити. Нарізати шматочками. Цибулю ріпчасту почистити, помити і нарізати кубиками. Розігріти сковороду, налити рослинну оліюЦибулю обсмажити, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хвилини. Перемолоти печінку і смажену цибулю в блендері або м’ясорубці. До фаршу додати соду, сіль, спеції, часник, манну крупу. Добре перемішати фарш і дати постояти 20-30 хвилин. Розігріти сковороду і налити рослинну оліюПечінковий фарш брати ложкою, гарненько обваляти в сухарях, надати потрібну форму. Викласти котлети в гарячу олію. Смажити печінкові котлети на середньому вогні 2-3 хвилини, до золотистого кольору. Потім перевернути котлети і так само смажити з іншого боку.

Печінка з яблуками в духовці

Продукти: 

700 г курячої печінки

2 цибулини

2 кисло-солодких яблука

80 г борошна

3 ст. ложки рослинної олії

мелений коріандр за смаком

суміш мелених перців за смаком

сіль за смаком

Печінка з яблуками в духовці - фото 230941

Печінка з яблуками в духовці / 1000.menu

Як приготувати: 

Курячу печінку помити і обсушити. Крупно поріжте цибулю. Яблука очистити від серцевинок і порізати невеликими шматочками. Борошно змішайте з сіллю і спеціями. Цибулю обсмажити в розігрітій олії до золотистого кольору 5-7 хвилин. Зняти цибулю зі сковороди, а в тій же олії обсмажити яблука, щоб вони стали рум’яними і злегка обм’яклиПерекласти яблука в сотейник, а в сковороду додати трохи олії, обваляйте печінку в борошні і обсмажте до напівготовності з усіх боків приблизно 5 хвилин. Викласти печінку в сотейник поверх яблук, а зверху помістити обсмажену цибулю. Відправляйте печінку в розігріту до 200°С духовку і запікайте без кришки приблизно 15-20 хвилин.

Салат з печінкою морквою і цибулею

Продукти:

Морква 1 шт.

Цибуля 1 шт.

Печінка яловича 300 г

Рослинна олія

Часник 1 зубчик 

Столовий оцет 3 ст.л.

Цукор 1 ст.л.

Кухонна сіль

Перець чорний мелений

Салат з печінкою морквою і цибулею - фото 230942

Салат з печінкою морквою і цибулею / YouTube

Як приготувати:

Відваріть яловичу печінку і поріжте її довгими тонкими брусочками. Часничок дрібно ріжемо і злегка пасеруємо в олії на сковорідці, додаємо нарізану печінку і обсмажуємо її. Приправляємо сіллю і чорним перцем. Цибулю нарізаємо кільцями і маринуємо в гарячому маринаді, приготованому з окропу, оцту, цукру і солі. Після того як вона постоїть в маринаді (2-3 години), виймаємо їїМорквину в сирому вигляді натираємо на середній терціТепер з’єднуємо готову обсмажену печінку, кільця цибулі, терту моркву, заправляємо майонезом і перемішуємо. Вітамінний салатик готовий!

Печінка в клярі

Продукти:

Печінка куряча 500 г

Яйце куряче 1 шт.

Перець чорний мелений 0,25 ч.л.

Борошно 0,5 ст.л.

Сіль за смаком

Олія 50 мл

Печінка в клярі  - фото 230947

Печінка в клярі / КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ

Як приготувати: 

Печінку курячу промити, посолити, поперчити. Яйце збити з дрібкою солі і перцю. До збитого яйця додати пів столової ложки борошна. Перемішати до однорідності. Розігріти в сковороді рослинну олію. Кожен шматочок печінки вмочити в кляр і обсмажити печінку в клярі на сковороді з двох сторін до золотистої скоринки на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин. Подавати курячу печінку в клярі гарячою. Смачного!

Печінкові оладки з яловичої печінки

Продукти

Печінка яловича 500 г

Яйця 2 шт

Рослинна олія за смаком

Борошно 4 ст.л.

Сода харчова за смаком

Сіль

Печінкові оладки з яловичої печінки - фото 230949

Печінкові оладки з яловичої печінки / Эстер Слезингер

Як приготувати: 

Для початку очищаємо печінку від плівок, добре промиваємо у воді і залишаємо на 15 хвилин в підцукрованій і підсоленій воді. По закінченні цього часу дістаємо печінку з води, просушуємо паперовим рушником і ріжемо на невеликі шматочки. Тепер пропускаємо печінку через м’ясорубку. Отже, додаємо до маси борошно, яєчні жовтки, сіль за смаком, соду. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Тепер добре збиваємо в густу піну і акуратно домішуємо до печінкової маси. Тепер беремо сковороду, розігріваємо на ній оліюКоли вона підігріється, акуратно по одній столовій ложці наливаємо масу і випікаємо печінкові оладки з двох сторін до появи скоринки. Коли оладки готові, подаємо їх з майонезом або сметаною.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печінка, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: