В цей день отець Періньон запропонував своїм братам по абатству випробувати незвичайне вино зі сріблястими бульбашками і прозорою піною. Як виявилося пізніше, це була дегустація першого шампанського.

День народження шампанського пов’язаний з ім’ям економа при абатстві Отвільер П’єра Періньона. Отець Періньон був відповідальним за продовольчі запаси і льохи в абатстві. Він також захоплювався різними експериментами, що стосуються виробництва вин.

4 серпня 1668 року отець Періньон запропонував своїм братам по абатству випробувати незвичайне вино зі сріблястими бульбашками і прозорою піною. 4 серпня і стало Днем народження шампанського.

Творець першого ігристого вина також запропонував вперше використовувати коркову пробку.

Технологія виготовлення ігристого вина була розкрита офіційно через 50 років. Це зробив абат Федина в 1718 році.

Масовий продаж шампанського почався в 1728 році. Першою фірмою, яка його випускала у виробничих масштабах, стала компанія «Рюінар».

Особливо популярним шампанське стало в кінці 19 століття. Його виробництвом почали займатися багато країн світу. Щоб прибрати конкурентів на ринку виробництва шампанського, Франція прийняла закон, який дозволяв так називати тільки вина, які виготовлені безпосередньо в Шампані. Це сталося після першої світової війни.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вино, #шампанське
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: