Під час літньої пори і в нинішній час, коли йдуть рясні дощі з грозами, грибники посилено збирають дари природи – гриби різних видів. Пропонуємо незвичний, але досить простий рецепт приготування тушкованих грибів.
В нашому краї козариками називають підберезовики, а голубінками – сироїжки.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Інгредієнти страви: приблизно 1 кг вище вказаних очищених грибів, цибуля ріпчаста 1-2 головки, 2 столові ложки свинячого смальцю зі шкварками, по 1 чайній ложці томатної пасти та гострої аджики, сіль, чорний перець пекучий та духмяний, лавровий лист – до смаку.
Приготування страви. Очищені гриби відварюють протягом 30хв, перед тим зливши першу воду після закипання. Промивають струменем холодної води на друшляку і розміщують на нагріту пательню із шкварками та смальцем. Коли гриби підсмажуються, то в той час січуться тонкими кружальцями головки цибулі та перемішуються з грибами на пательні. Суміш підсмажують до видимої сухості грибів та до золотистого кольору цибулі, а потім заливають водою до повного покриття грибів. Коли все закипіло, то додають сіль, бубки чорного перцю і лавровий лист до смаку. Вже після перемішування слід покласти по 1 чайній ложці томатної пасти та аджики і знову перемішати. Тушкувати гриби до 15-20хв. Ось і страва готова. Смачного!
Примітка:1.Для описаної страви підійдуть любі гриби. 2.Також можна використати мелену суху солодку паприку, томатний соус тощо. 3. Щобвідчути смак проготованихгрибіввповній мірі, бажаногарніру(наприклад, бараболі) давативдвічіменше.
Віктор Аверкієв, фото автора