Холодні напої, багато води і мінімум часу на вулиці. У дні, коли стовпчики термометрів показують позначку понад 30 градусів, журналісти Т1 Новини дізнавалися, як тернополяни рятуються від спеки та який він, рецепт найсмачнішого лимонаду в місті.
Плюс 30 в затінку і майже 40 на сонці. Після сезону дощів на Тернопільщину прийшла аномальна спека.
Тернополяни кажуть, тепла чекали з нетерпінням, але що одразу почнеться така спека – не сподівалися. Різкий перехід жителі міста сприймають важко. Той, хто має можливість – переважно не виходять з дому. Ті, хто змушені бігати у справах в 30 градусну спеку – рятуються як можуть.
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
Впродовж останніх днів без роботи не сидить бариста Степан. Хлопець розповідає, кожного дня на приготування холодних напоїв йде понад 70 кілограмів льоду. Окрім класичного “Лимонаду” та “Мохіто” в спекотні дні тернополяни просять додавати лід навіть до кави та чаю.