Холодні напої, багато води і мінімум часу на вулиці. У дні, коли стовпчики термометрів показують позначку понад 30 градусів, журналісти Т1 Новини дізнавалися, як тернополяни рятуються від спеки та який він, рецепт найсмачнішого лимонаду в місті.
Плюс 30 в затінку і майже 40 на сонці. Після сезону дощів на Тернопільщину прийшла аномальна спека.
Тернополяни кажуть, тепла чекали з нетерпінням, але що одразу почнеться така спека – не сподівалися. Різкий перехід жителі міста сприймають важко. Той, хто має можливість – переважно не виходять з дому. Ті, хто змушені бігати у справах в 30 градусну спеку – рятуються як можуть.
Перегляньте також:
- Автoмoбiль Nissan Navara для викoнaння бoйoвих зaвдaнь oтримaлa 105-тa бригaдa ТРО, – Сергiй Нaдaл
- 35-й стрілецький бaтaльйoн oтримaв сучaсні зaрядні стaнції від Тернополя
Впродовж останніх днів без роботи не сидить бариста Степан. Хлопець розповідає, кожного дня на приготування холодних напоїв йде понад 70 кілограмів льоду. Окрім класичного “Лимонаду” та “Мохіто” в спекотні дні тернополяни просять додавати лід навіть до кави та чаю.