Кількість квартирних крадіжок зросла з початком сезону відпусток – кажуть у поліції. Власники залишають свої помешкання без нагляду і махисту, чим і користуються зловмисники. Як свідчить статистика, 80 відсотків вхідних дверей можна відімкнути за кілька хвилин звичайними господарськими інструментами. Не завжди рятують оселю і циліндрові замки. Щоб відчинити двері та зібрати усі цінні речі, зловмиснику потрібно від п’яти до двадцяти хвилин.

Також крадії проникають до чужих помешкань шляхом віджиму металопластикового вікна у вечірню пору доби. Викрадають переважно цінні речі та гроші, а також те, що легко винести – побутова або цифрова техніка. 



Фахівці кажуть, що захистити свої вікна можна новими додатковими пристосуваннями такими, як замки блокування, які встановлюються на металопластикові вікна. Надійним способом захисту послужить охоронна сигналізація та відеоспостереження, міцніші двері й хитріші замки. Також правоохоронці радять попередити про свій від’їзд родичів та сусідів. Вони забиратимуть пошту, вмикатимуть світло і лякатимуть домушників, поки ви відпочиваєте. В жодному разі не варто повідомляти час та тривалість вашої майбутньої поїздки у соцмережах. 

Всього від початку року квартирних крадіжок зареєстрували 92. 

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: