Рада зірвала голосування щодо змін до закону про вибори, навіть не включивши його до порядку денного

Опубліковано:
22 Травня, 2019 о 18:23

Верховна Рада України не включила до порядку денного президентський законопроект про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів (№ 10319) та альтернативний до нього законопроект.

Як передає кореспондент УНІАН, за включення їх до порядку денного проголосували лише 92 народних депутата із 254 зареєстрованих у сесійній залі.



Альтернативним законопроектом є законопроект авторства чотирьох депутатів. Він стосується внесення змін до закону “Про вибори народних депутатів України” (щодо здійснення виборів за відкритими виборчими списками, № 10319-1).

Позачергове засідання Ради закрито без ухвалення жодних рішень. Наступне засідання парламенту відбудеться 28 травня.

Володимир Зеленський негайно скликав Верховну Раду 22 травня, щоб внести зміни в закон про вибори народних депутатів. Зеленський запропонував скасувати мажоритарну систему виборів знизити прохідний бар’єр у Верховну Раду з 5% до 3%.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #закон, #парламент
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: