Чи можна навчитись бути щасливою?

Опубліковано:
29 Квітня, 2019

На це та інші запитання, що найбільше турбують жінок, можна було отримати вичерпні відповіді на тренінгу, який відбувся у Скалі-Подільській, на Борщівщині.

Запорука успішної жінки– мудрий чоловік: чомусь саме так захотілося перефразувати його робочу назву – «Мудра жінка — успішний чоловік.

Бо як не переставляй слова місцями у цій назві – вони будуть актуальними для обох представників протилежних статей, яких доля звела у подружжі.

Однак тренінг для жінок-християнок, який провели для місцевого жіноцтва, напряму дає зрозуміти: жінка – усьому голова, і від її витримки, мудрості, поступливості залежить і спокій в сім’ї, і ставлення до неї голови сімейства.

І згадується у цьому контексті багато приказок на кшталт: «Чоловік – голова, а жінка – шия», «Жінка п’ять кутів у хаті тримає», і так далі.

null

А й справді, роль жінки, матері, берегині роду – дужа важлива тема, особливо у релігійному контексті.

Настоятель місцевого храму отець Василь Германюк, уже давно виношував ідею організувати у селищі такий тренінг, який, як він вважає, мав стати дуже корисним для всіх. Особливо у наш складний час, коли моральні цінності нівелюються, а роль сім’ї відійшла на другий план.

– Ще з листопада минулого року я планував організувати даний захід – розповів о.Василь Германюк, священик УГКЦ Скали-Подільської.  – Спікером на тренінгу була львів’янка Ірина Микитюк, психолог, психотерапевт, тренер особистісного розвитку, експерт в комунікації, ведуча тренінгів і семінарів для жінок. Такого рівня тренінги зазвичай проводять у великих містах, але тепер і жінки периферії отримали знання про можливість впливу на збереження подружжя, про покликання жіноцтва згідно вчення Біблії. Слухачки також почули пізнавальну розповідь пані Ірини про етику особистого простору, а також дізналися, як висловлювати свої думки, бажання, щоб бути почутою.

Головна порада для жінок від Ірини Микитюк – говорити з чоловіком про ті проблеми, які турбують, які чекають свого вирішення. Не потрібно приховувати своїх почуттів, тривог, переживань.

Гармонія у подружжі – найголовніша річ. Тільки у цілковитому взаєморозумінні і взаємоповазі можна подолати труднощі, уникнути проблем. А якщо вони і з’являються, то спільно пережити важкий час.

Жінки дізнались багато цікавого і корисного. Година, проведена із психологом зі Львова, додала чи не кожній впевненості, бажання змінюватись, вчитись новому.

– Захоплююсь людьми, які не дивлячись на брак часу, присвячують себе такій роботі, — поділилась своїми враженнями присутня на зустрічі парафіянка Ірина Повар. – Велике спасибі отцеві Василю, Ірині Микитюк і всім волонтеркам за їхнє терпіння і наполегливість.

На зустріч матері прийшли зі своїми дітьми, для яких організатори теж зробили окрему програму. Для малечі були організовані навчання із рукоділля, ігри з парафіяльними християнськими аніматорами.

Тож мами мали цілу годину для спокійного сприйняття нової і корисної інформації.

Ірина Мадзій

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #життя, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: