«Тернопіль1» у прямому ефірі транслюватиме Хресну дорогу в Тернополі

Опубліковано:
9 Квітня, 2019 о 13:43

В неділю, 14 квітня, центральними вулицями Тернополя пройде загальноміська молитовна Хресна хода, яку очолить Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк. Пряму трансляцію цієї події можна буде переглянути на телеканалі «Тернопіль1».

Маршрут Хресної дороги  пролягатиме від Архикатедрального собору вздовж вулиці Руської до Театрального майдану , далі вулицею Листопадовою віряни повернуться до храму. Символічний дерев’яний хрест, як символ земних страждань Ісуса від стації до стації почергово нестимуть представники духовенства, влади, волонтери, учасники АТО.



«Вже традиційно, щороку, в одну з неділь Великого посту в Тернополі проходить Хресна дорога. Це одна з найбільших духовний подій міста у році. Головним її змістом є молитва», – каже Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.

Хресна Дорога – шлях, який Ісус Христос пройшов на Голгофу, де був розп’ятий на хресті, віддавши життя заради спасіння усього людства.  У Католицькій Церкві вона символізується у вигляді 14 стацій. Під час Хресної ходи в Тернополі люди роздумуватимуть над Хресною дорогою Ісуса Христа: читатимуть страсні Євангелії, виконуватимуть духовні пісні, складатимуть спільну молитву за мир і цілісність України.

Пряму трансляцію Хресної дороги у Тернополі можна буде побачити на телеканалі «Тернопіль1». Початок в неділю, 14 квітня, о 16 годині.

«Впродовж трьох годин тернополяни які не зможуть взяти участі в Хресній дорозі, матимуть можливість долучитися до спільної молитви, переглянувши пряму трансляцію на телеканалі «Тернопіль1» та в соцмережаж», – каже шеф-редактор телеканалу Леся Маньковська.

Священнослужителі української греко-католицької церкви запрошують до спільної молитви усіх християн, незалежно від конфесії.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #Тернопіль1, #тернопільські новини, #хресна, #церква
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: