10 кращих маринадів для шашликів і барбекю

Хороший стейк або свіжозловлена ​​риба гідні відправитися на решітку мангала гордими і самотніми. Як казав великий кухар Огюст Еськофье, «деталі заважають досконалості». Питання в тому, що вчинені продукти потрапляють до нас в руки нечасто. Трохи менш гідним не обійтися без свити: яскравий маринад перетворить в короля барбекю будь-який шматок м’яса.

1. Ностальгічний маринад для шашликів: цибульний-оцтовий

Цей класичний простий маринад на оцті добре розм’якшує жорсткі волокна м’яса і надає йому ніжності.

Кількість порцій: на 3-4 кг м’яса.

Складові:

Приготування:

Цибулю очистіть і поріжте великими півкільцями або соломкою. Добре пам’ятаєте його руками, щоб виділився сік.
До цибулі додайте оцет, сіль, перець, цукор і лавровий лист. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився.

Залийте мінеральною водою і рослинним маслом. Перемішайте.6

2. Балканський маринад для шашликів: з йогуртом, кінзою і солодким перцем

Маринад для шашликів з йогуртом, кінзою і солодким перцем зробить м’ясо особливо делікатним і ніжним.

Кількість порцій: на 2 кг м’яса.

Приготування: 180 хв.

Складові:

Приготування:

Заздалегідь обсмажте перці цілком на розпеченому грилі до чорноти, тоді маринад отримає аромат димку.

Очистіть перці від насіння і наріжте великими кубиками або смужками.

Крупно порубати кинзу, змішайте з йогуртом, додайте сік лимона, сіль і порізаний перець. Перемішайте.

3. Прованський маринад для шашликів: з пряними травами

Яскраві нотки прованських трав асистують натуральному смаку м’яса, але не перебивають його.

Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса.

Приготування: 180 хв.

Складові:

Приготування:

Змішайте оливкову і соняшникову олію.

Додайте сік лимона, крупномолотий перець, гілочки зелені.

Роздавите часник плоскою стороною ножа і додайте в маринад. Перемішайте.

4. Середземноморський маринад для шашликів: з томатами і базиліком

Гострий і свіжий, цей маринад облагородить не дуже виразні від природи м’ясо і рибу.

Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса.

Приготування: 360 хв.

Складові:

Приготування:

Томатну масу змішайте з цукром і каперсами.

Часник роздушіть плоскою стороною ножа або крупно наріжте, додайте в маринад.

Руками крупно порвіть листя базиліка і додайте в маринад разом з оливковою олією, сіллю і перцем. Перемішайте.

5. Екзотичний маринад для шашликів: зі сметаною і апельсиновим соком

Ненав’язливий, але потужний смак і цитрусова кислинка.

Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса.

Приготування: 360 хв.

Складові:

Приготування:

Дрібно натріть цедру апельсина, вичавіть з нього сік і змішайте з сушеним часником, базиліком, кардамоном.

Додайте сіль, перець, сметану і майонез. Добре перемішайте.

6. Флорентійський маринад для шашликів: з лимоном і розмарином

Лимон ніжніше, ніж оцет. Він розм’якшить жорсткі волокна, залишивши продуктам індивідуальність.

Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса.

Приготування: 180 хв.

Складові:

Приготування:

Лимони крупно наріжте, змішайте з крупно нарізаним часником, листям розмарину і естрагону.

Добре розімніть все руками, залийте оливковою і рафінованим рослинним маслом, додайте крупномолотий чорний перець. Перемішайте.

7. Пікантний: гірчично-медовий маринад для шашликів

Цей соус зробить ваш шашлик пряним і пікантним.

Кількість порцій: на 1 кг м’яса.

Приготування: 120 хв.

Складові:

Приготування:

Крупно порубати тархун, додайте воду, мед, два види гірчиці і рослинне масло.

Додайте сіль, перець і добре перемішайте.

8. Маринад для шашликів в стилі ф’южн: з лимонним сорго на білому вині

Ароматна суміш європейських і азіатських традицій.

Складові:

Приготування:

Очистіть цибулю-шалот і крупно поріжте.

До цибулі додайте воду, вино, сіль, крупно нарізане лимонне сорго.

У ступці потовчіть білий перець і додайте його в маринад. Перемішайте.

9. Японський маринад для шашликів: з соєвим соусом і імбиром

Чистокровний азіатський смак.

Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса.

Приготування: 180 хв.

Складові:

Приготування:

Змішайте соєвий соус з соусом теріякі.

Лайм розрізати навпіл і вичавіть сік в суміш соусів.

Крупно порубати кинзу і, якщо використовуєте, перець чилі і додайте в маринад.

Туди ж киньте тертий або тонко нарізаний імбир.

Налийте в маринад кунжутне масло і добре перемішайте.

10. Китайський маринад для шашликів: з медом на соєвому соусі

З цим маринадом м’ясо придбає незвичайний слідкувати-пряний смак.

Кількість порцій: на 2-3 кг м’яса.

Приготування: 180 хв.

Складові:

Приготування:

Змішайте молоко з соєвим соусом і рідким медом.

Туди ж додайте листя лайма і м’яти, сичуаньский перець. Перемішайте. 

Смачного!

Останні новини: