Сьогодні ми з вами будемо готувати швидкий медівник з чорносливом. Пляцок готується дуже швидко, а виходить ніжним та дуже смачним з легкою карамельно-вершковою ноткою.
Інгредієнти
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Для коржа:
– Мед (рідкий) – 2 ст.л.
– Сода – 1 ч.л.
– Яйця – 2 штуки.
– Борошно – 1 склянка та ще трішки.
– Масло – 100 г та ще на змащування форми.
– Цукор – 2 ст.л.
Для крему:
– Сметана (густа) – 600 мл.
– Чорнослив – 1/2 склянки бажано в’ялений та м’який.
– Цукор – 100 г.
Для оформлення:
– Горіхи або потертий шоколад.
Приготування
Мед вливаємо в каструльку, посипаємо содою, ставимо на найменший вогонь. Постійно помішуємо поки суміш не спіниться і не стане яскраво золотого кольору (близько 2 хвилин). Знімаємо з вогню та додаємо порізане на невеличкі шматочки масло.
Поки масло топиться збиваємо яйця з цукром. Перемішуємо добре медово-масляну суміш, додаємо до неї яйця та борошно. Тісто має бути як густа сметана.
Форму (22 см) змащуємо маслом та присипаємо борошном. Виливаємо тісто та ставимо у духовку на 25-30 хвилин при температурі 160 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.