Це трапилось в ніч з 31 січня на 1 лютого у селі Вільховець. Пошкодивши вхідні двері, хтось проник у  приміщення пошти і викрав гоманець працівниці, в якому було 2 тисячі гривень і золоті прикраси. Втрачене потерпіла оцінила у понад 25 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що до крадіжки можуть бути причетні 18-річний житель Вільхівця та двоє його знайомих із того ж села – 15-річний хлопець та 14-річна дівчина.



Ініціатором крадіжки був найстарший із компанії. Знаючи, що на пошті можуть зберігатися немалі кошти, вирішили проникнути туди. Та знайшли всередині лише гаманець із грошима та юверіними виробами. Крадене поділили між собою.

А вже наступного дня подались здавати прикраси до ювелірної крамниці у сусідньому селищі Мельниця-Подільська. 18-річний юнак придумав історію про те, що прикрасу знайшов на вулиці, та, порадившись з матір’ю, врішив здати на лом. Наступною в туж крамницю прийшла восьмикласниця. Просила за все 4 тисячі гривень, викликаючи у продавця співчуття історією про те, що мати – за кордоном, а бабуся зламала ногу, тож потрібна негайна операція. Вартість золота продавчиня оцінила у 3200 гривень, але у касі більше не було готівки. Тож отримавши 2200, за рештою дівчина мала прийти наступного дня.

Дев’ятикласник здати золото не встиг. Прикраси у нього вилучили поліцейські. Гроші підлітки витратили усі.

Злочин кваліфіковано частиною 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням в приміщення. 18-річному також інкриміновано втягнення у злочинну діяльність неповнолітніх. Триває досудове розслідування.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #грабіж, #злочин, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: