Поки житель Гусятинського району не знав, що трапилось з його телефоном, з картки зникла його зарплата

Опубліковано:
1 Лютого, 2019 о 22:13

Житель села Сидорів навіть не зрозумів, як став жертвою аферистів. У поліції ж із такого роду шахрйствами, коли невідомі отримують дублікат сім-карти, а з ним і доступ до особистих кабінетів на банківських сайтах та електронних адрес, стикаються не вперше.

Як розповів потерпілий, у нього перестав працювати засіб зв’язку. І допоки краянин почав з’ясовувати причини несправності, з його карткового рахунку зникло 12 тисяч гривень. 



Суть афери полягає у тому, що спершу шахрай вистежує номер телефону майбутньої жертви й набирає його з проханням передзвонити. Потім дзвінки повторюються, але вже з двох інших номерів. Після цього аферист до оператора в сервісному центрі звертається за дублікатом сім-карти.

Оператор просить назвати номери трьох останніх вхідних дзвінків і 1-2 вихідних. Після цього псевдо-клієнт безперешкодно отримує нову карту або дублікат діючої. Поки її справжній власник карти з’ясовує, що сталося, шахрай встигає отримати доступ до чужих ресурсів. 

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: