Не святкова та не особлива, але така улюблена страва, як пельмені, готується в кожному будинку.
На відміну від вареників начинка тут однотипна – рубане або пропущене через м’ясорубку м’ясо. Існує думка, що саме від фаршу залежить 80% успіху страви. А як щодо тих 20%?
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Приготуйте незвичайне тісто на кефірі і з кропом. Воно краще і на смак, і на вигляд – такі собі оригінальні пельмені, відразу і не зрозумієш, чому тісто відрізняється. І воно зовсім не пісне, як в більшості рецептів! Подаруйте радість собі і родині.
Інгредієнти
– Пшеничне борошно – 600 г
– Кефір – 200 мл
– Яйце – 1 шт.
– Сода – 1 ч. л.
– Свинячий фарш – 500 г
– Цибуля – 1 шт.
-Часник – 4-5 зуб.
– Кріп – 1/2 пучок, або сушений
– Сіль – за смаком
– Чорний перець (мелений) – за смаком
– Лавровий лист – за смаком
Як приготувати
1. Збийте яйце з щіпкою солі. Додайте теплий кефір і соду. Ретельно перемішайте ці складові. Відставте масу в сторону на 15 хвилин.
2. Помийте кріп і видаліть грубі стебла. Підсушіть зелень паперовим рушником і дрібно порубайте. Якщо нема свіжого, додаємо сушений. Додайте кріп в яєчно-кефірну масу. Змішайте все.
3. Потроху додайте все борошно. Замісити тісто на пельмені.
4. Закутайте його в рушник і відставте на 20 хвилин.
5. Посипте фарш спеціями. Додайте подрібнену цибулю і часник. Залийте кілька лаврових листочків 50 мл окропу. Остудіть рідину і додайте у фарш. Це додасть йому приємного аромату.
6. Розкачайте тісто на чистій робочій поверхні. Виріжте однакові кружечки (приблизно по 4 см в діаметрі).
7. Сформуйте кульки з фаршу. Помістіть по кульці в кожен кружечок з тіста і зліпіть пельмені.
8. Закип’ятіть воду, посоліть її і додайте лавровий лист. Варіть пельмені до 10 хвилин .
Готово!