Кожна господиня в передсвятковому часі думає, що б такого смачненького приготувати. Всім відомо, що м’ясо по-французьки одне з найулюбленіших страв з м’яса.
Сьогодні розкриємо вам секрет дуже простого і неймовірно соковитого і смачного рецепта м’яса по-французьки в духовці, який стане для вас просто знахідкою.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Ну що ж, давайте спробуємо приготувати разом.
Складові:
м’ясо (яловичина або свинина на ваш смак) – 500 грам;
картопля – 5-6 штук;
цибуля – 2-3 головки;
сир – 250-300 грам;
соняшникова олія для змащування форми;
майонез – 150-200 грам;
сіль, перець – за смаком;
гірчиця в зернах – за смаком.
М’ясо по-французьки в духовці. Рецепт приготування
Для приготування цієї страви підходить як яловичина, так і свинина. Я більше люблю яловичину.
Тому беру заморожений шматочок яловичини, даю йому час на заморозку і ріжу на порційні шматочки, потрібної мені товщини.
Відставляю його в сторону. Поки воно буде розморожувати, ми займемося приготуванням інших інгредієнтів.
Беремо картоплю, чистимо і натираємо на крупній тертці.
Опускаємо натерту картоплю в підсолену воду. Це запобіжить потемнінню, а також трошки посолить саму картоплю.
Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо дуже тоненькими півкільцями, картоплю віджимаємо від води.
Дно форми змащуємо олією і викладаємо в неї картоплю.
М’ясо до цього часу вже повністю готове, відбиваємо його гарненько.
Шматочки яловичини солимо, перчимо і на кожен шматочок м’яса викладаємо трошки зерен гірчиці – за смаком.
Викладаємо підготовлене м’ясо на картоплю.
Мнемо цибулю руками для того, щоб вона почала виділяти сік.
Викладаємо цибулю на м’ясо і трошки приминаємо його.
Беремо майонез і скроплюємо нашу страву, можна зробити майонезну сіточку, але зовсім тоненьку.
Натираємо сир на крупній тертці, беремо 100-150 грам майонезу і змішуємо з сиром.
Розподіляємо нашу готову суміш сиру і майонезу по всій поверхні цибулі.
Ставимо в духовку на 30-40 хвилин, температура 170-180 градусів.
Після закінчення приготування залишимо нашу страву в духовці ще хвилин на 20, так вона буде ще соковитішою.
Поки наше м’ясо настоюється, поділюся з вами парою секретів.
Картопля натирається на крупній тертці, а не ріжеться кільцями, як у більшості рецептів, для того, щоб вона була ще соковитішою і повністю просякнута усіма соками, які виділяє м’ясо і цибуля за час приготування.
А сир ми змішали з майонезом, щоб скоринка не була такою жорсткою і засмаженою, а навпаки була ніжною і соковитою.
Наша страва готова! Давайте пробувати!