Після шаленого вечора чи ночі наступного ранку половина людей відчуває симптоми похмілля.
Доцента кафедри анестезіології та реаніматології Буковинського державного медичного університету Сергій Акентьєв, нарколог Олега Страшок та психолог Вікторія Скуратова в ексклюзивному коментарі для Здоров’я 24 розповіли, як правильно вживати алкоголь, щоб не було неприємних наслідків.
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Уникнути похмілля можна, якщо не вживати алкоголь, тобто запобігти отруєнню та неприємних симптомів. Коли ви вживаєте алкоголь, то варто пам’ятати про критичну дозу виникнення похмілля і індивідуальну міру, яку бажано розподілити на час вечірки.
Доцент Сергій Акентьєв вважає, що трапезувати та пити алкоголь – це не способі отруїти себе, а спосіб культурно провести час у колективі. Він радить з’їсти одну чайну ложку вершкового масла з одним яйцем, що може захистити від швидкого сп’яніння.
Перед вживанням алкоголю експерти радять з’їсти одну чайну ложку вершкового масла з яйцем
Сергій Акентьєв радить дотримуватися таких правил:
1. За кожним тостом пийте не більше ковтка спиртного.
2. Не вживайте спиртні напої на голодний шлунок.
3. Уникайте вживання різних видів алкогольних напоїв.
4. Не забувайте перекус до і після вживання спиртного.
5. Запивайте алкоголь апельсиновим або вишневим соком, негазованою водою.
6. Час від часу виходьте з-за столу, можете подихати свіжим повітрям, поспілкуватися з друзями.
Нарколог Олег Страшок наголосив, зазначає, що людині важливо виспатися, щоб краще себе почувати. При відсутності такої можливості експерт не радить пити алкоголь. Не варто пити спиртні напої, якщо ви погано почуваєтеся, перебуваєте у банях та саунах.