Михайло Апостол занепокоєний наслідками трудової міграції українців

Опубліковано:
23 Листопада, 2018

Колишній народний депутат України, радник очільника МВС Михайло Апостол висловив занепокоєння наслідками трудової міграції українців.

На своїй сторінці у соцмережі політик зазначив, що наступного року для багатьох мільйонів українців загориться зелене світло щодо офіційного працевлаштування на роботу у Німеччині, Чехії, Словаччині й Угорщині. Хоча вже тепер, за словами Михайла Апостола, більшість працездатного і активного населення Західної України залишили свій рідний край і працюють у Польщі та інших країнах ЄС.

Він зауважив, що німецькі посередники вже набирають в Україні кандидатів на роботу, готуючись до введення в дію положень, що сприятимуть трудовій міграції до Німеччини наступного року. У Чехії та Словаччині українцям пропонують на 20–30 відсотків більшу заробітну плату, ніж у Польщі. Полякам уже проблематично наймати на роботу українців, оскільки, особливо в західних регіонах України, збільшується дефіцит кадрів. Ні для кого не секрет, що IT компаній Бельгії, Нідерландів та Німеччини вже офіційно працевлаштовують айтішніків з України з екстрадоплатою за винайм житла.

«І хто залишиться в Україні: пенсіонери, немічні, невдахи, нездари, чиновники, держслужбовці, представники диванних військ, «експерти» зі всіх питань, категорія тих, хто не виробляє матеріальних активів, діти, студенти і невелика частина тих, хто буде виробляти додаткову вартість і капати відрахування в пенсійний фонд?», – риторично запитує політик.

Михайло Апостол вважає, що процес відтоку трудових ресурсів з України зупинити можливо, якщо на це буде політична воля очільників держави.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #міграція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: