Нападник на екс-депутата Ігоря Турського – за ґратами (Відео)

Опубліковано:
12 Листопада, 2018

Підозрюваному Станіславу Ладусі інкримінують злочин за ч. 4 ст. 296 КПК — хуліганство, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років, – пише НОВА…

10 листопада у Тернопільському міськрайонному суді обрали міру запобіжного заходу для мешканця Кривого Рогу Станіслава Ладухи, який є головним підозрюваним у нападі на екс-депутата Тернопільської міської ради Ігоря Турського. У залі суду обвинувачуваному одягли кайданки, щоб доправити в СІЗО. Суддя Валентин Ломакін виніс ухвалу про те, що підозрюваний буде під вартою із правом внесення застави в розмірі 60 тисяч гривень. Станіслав Ладуха дотепер перебував у міжнародному розшуку. Лише днями, після того, як Ігор Турський зустрівся з керівництвом обласної поліції з приводу розслідування справи, підозрюваний у нападі несподівано добровільно з’явився в поліцію для дачі показів. Сьогодні Ладуха прийшов до Тернопільського міськрайонного суду з тернопільським адвокатом Сергієм Черновим. До речі, Чернов уже два роки захищає в суді підозрюваного в організації вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка — Олександра Закутнього. Четверо фігурантів по справі щодо вбивства Ващенка — теж із Кривого Рогу. Багато із тих, хто знають обидві справи, говорить про можливого спільного замовника.

З Ігорем Турським прийшли до суду його друзі, громадські активісти та небайдужі тернополяни. Оскільки справа резонансна, то для забезпечення правопорядку в приміщенні суду була чимала кількість поліції. Усіх, хто заходив до суду, ретельно перевіряли. Під час засідання прокурор наголосив на необхідності тримання підозрюваного під вартою без права внесення застави, оскільки той переховувався, а надалі може чинити тиск на потерпілого та свідків. Адвокат Ладухи натомість наполягав на обранні міри запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного браслета. Основний аргумент щодо задоволення такого клопотання, за словами Чернова, — важка недуга в Ладухи. Проте суддя вирішив відправити обвинувачуваного за ґрати, але дав йому можливість внести не надто високу грошову заставу. «Ганьба!» — вигукнули присутні у залі після виголошення ухвали. «Пане суддя, я так розумію, що ви тепер берете на себе відповідальність за безпеку моєї сім’ї та мене?..» — запитав Ігор Турський у судді Ломакіна. Утім, відповіді не отримав…

Напад на Ігоря Турського було вчинено посеред білого дня 22 лютого цього року в центрі Тернополя. Зловмисник підбіг до екс-депутата з-за спини і встромив йому в ногу ножа. Потерпілий потрапив до лікарні. Рана була глибока — близько 10 сантиметрів. На щастя, лікарі врятували його. Більше тижня поліція посилено розшукувала нападника, проте не повідомляла, чи вдалося вийти на його слід, тому потерпілий сам оприлюднив певну інформацію. А 15 березня Тернопільський осередок ВО «Автомайдан» опублікував дані власного розслідування, зокрема, назвав прізвища чотирьох членів організованої групи, яка приїхала з Кривого Рогу до нашого міста і стежила за Турським. У результаті слідчих дій правоохоронцям вдалося затримати Станіслава Ладуху, йому було оголошено підозру, та суд тоді не повважав за потрібне тримати його під вартою. Зловмисник хоч і визнав свою вину, але не став співпрацювати зі слідством і зник у невідомому напрямку. Поліція тривалий час не могла знайти його, тому оголосила в розшук. Ладусі інкримінують ч. 4 ст. 296 КПК — хуліганство, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини, #турський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: