Директор музею в Кременці Андрій Левчук написав на своїй сторінці у фейсбуці рецепт кислого борщу його мами.
«Рецепт такий, – у діжку, посудину закладається ряд четвертин головок капусти, зверху ряд четвертин буряка, знову капусту, буряк… і так до верху. Заливають холодною водою і дають вкиснути. В теплі – неділю, в холоді – дві неділі. Капуста має набратись красноти буряка.
Перегляньте також:
- Тернопільська господиня поділилася рецептом домашнього бограча: смачно та просто на плиті
- Автoмoбiль Nissan Navara для викoнaння бoйoвих зaвдaнь oтримaлa 105-тa бригaдa ТРО, – Сергiй Нaдaл
Тоді: варимо хороший, свіжий м’ясний БУЛЬОЙН з костомашкою. (довго, довго на малому вогні, з любов’ю…)
На черзі, квасоля (замочена), картопля, ціла цибуля.
Буряк та капуста шинкується соломкою, коли квасоля майже готова.
В макітру кришим сало (м’ягке), сипимо сіль, цибулю, муку і все розтираємо. Виливаємо в борщ.
Для кращого аромату ще трошки пережарюємо цибулі з мукою і жиром до рум’яного кольору (цибулю не палимо!). Додаємо та томимо ще з пів години.
Ні сметани, ні перцю, ні лавра!» – йдеться у пості.